top of page

Sommeravslutning 17.juni

Konsert på Opptun i Nedre Svatsum kl. 19:30

Vi avslutter en lærerikrik og inspirerende sesong med en lett og publikumsvennlig samling "greatest hits" fra sesongens konserter, som denne gang fremføres i (eller utenfor, hvis været tillater det) et av de mindre brukte konsertlokalene i nabo-dalføret. Det er gratis inngang og bevertning, men ta gjerne med litt kontanter til utlodningen.

 

Med dette ønsker vi alle som har hørt på oss en riktig GOD SOMMER, og velkommen igjen til høsten!

Tidligere konserter sesongen 2015-16

Barnekonsert på Gausdalsdagen
Lørdag 5. september

Gausdal Kulturhus
Tradisjonell gratiskonsert med kjente og ukjente barnesanger

Korpstreff
Lørdag 26. september

Gausdal Arena
Arrangert av våre naboer i VGM/FMF med lokale korps i Gausdals storstue. ØGM vant pokalen for beste opptreden, og blir vertskap for tilsvarende treff i 2016.

Musikalsk helaften i høstmørket
Lørdag 31. oktober

Gausdal Kulturhus
 

Les forhåndsomtalen her...

Julekonsert med ØGM, ØGS og James Dickenson
Fredag 18. desember

Østre Gausdal kirke
 

Les forhåndsomtalen her...

Hedmark/Opplands-mesterskapet for janitsjar
Teatersalen, Brumunddal

Søndag 6. mars kl 13:10
Uka før NM konkurrerer vi med de andre janitsjar-korpsene i regionen, uavhengig av divisjoner. Klikk på bildet til venstre for å se programmet for dagen.

Åpen øving og generalprøve før NM Janitsjar
Tirsdag 8. mars

Gausdal Kulturhus
Vi avslutter siste øving før NM janitsjar med en åpen generalprøve på NM-programmet – etter planen i ferdigøvd versjon. Vi ønsker oss publikum i salen, for i Trondheim spiller vi selvfølgelig for stinn brakke!

ØGM i NM Janitsjar i Trondheim
Olavshallen, Lille sal
Fredag 11. mars kl. 18:39

Årets musikalske høydepunkt og skjebnetime ...

Kan du ikke ta turen til Trondheim, kan du se konserten direkte på TV2 Sumo.

 

 

Marsjkonsert
Søndag 1. mai kl. 19.00

i Gausdal kulturhus
ØGM følger opp tradisjonen fra de siste årene og arrangerer konsert om kvelden 1. mai. I år innleder vi mai måned med marsjkonsert!

 

 

17. mai

 

Måråsrunde, barnetog og festkonsert – som tradisjonen tilsier.

 

Sesongavslutning
I midten av juni


Mer informasjon kommer!

 

 

Marsjkonsert 1.mai

ØGM startet mai måned med marsjkonsert! Her presenterte vi spennvidden fra f.eks. velkjente Valdresmarsj, til perler fra norske og svenske militærarkiv som sjelden eller aldri blir fremført – iallfall ikke av amatørkorps her i distriktet. Marsjer er mer enn du tror!
Botolv Gjeldaker var vår utmerkede konferansier, og vi fikk dessuten besøk av Gausdal Skolekorps.

 

ØGM på Lillehammer-reveljen

Lillehammer Guttemusikk Veterankorps inviterte oss med på Lillehammer-reveljen lørdag 30. april. Et lite utdrag av 1. mai-programmet kunne også avnytes der.

ØGM klare for NM janitsjar 2016

Etter nyttår har vi som vanlig jobbet mot NM Janitsjar i Trondheim. Dette er den store testen på hvordan vi ligger an musikalsk i forhold til resten av korpsnorge – i tillegg til å være en fin fest og hyggelig samvær med over 5000 andre korpsnerder.

 

Dirigent Jon Kristian Solberg har som vanlig gjort en kjempejobb med oss, møter til hver øving med et partitur smekkfult av gule lapper, og formidler musikk så svetten renner. Både torsdags-kvelder og seminarhelger er over før vi får sukk for oss. Og til tider høres han faktisk nesten fornøyd ut!

 

Dette er den offisielle presentasjonen av årets NM-nummer:

 

Give Us This Day: Short Symphony for Wind Ensemble av David Maslanka

Komponist David Maslanka er velkjent i NM-sammenheng – han har skrevet 40 verker for janitsjarbesetning, deriblant denne symfonien i to satser. Han forteller at verket er inspirert av buddhismen og tanken om at vår klodes framtid er avhengig av at hvert individ gjennom selvransakelse finner seg selv på et dypt nivå. For Maslanka er det musikken som skaper forbindelsen mellom sjel og virkelighet, det vil si ekte oppvåkning og bevissthet. Give Us This Day gir oss selve oppvåkningsøyeblikket og en bevisst opplevelse av å være levende, slik at vi kan bygge en framtid i denne farlige og vanskelige tiden vi lever i.

Den første satsen er langsom og dypt søkende, mens den energiske andre satsen avspeiler både glede og alvor på samme tid. Det hele avsluttes med en koral av Bach.

 

Ikke småtteri, altså. Men vi kan også si det på gausdøl:

"É kæilltåka lugomt stykkjy åt øss: svakt, sakte og vart nåån gonger – stertt, fort og mektig andre gonger. Vanskelé, meinn stære artigt å spelle – og fint å høre på au!"

 

Det blir tre anledninger til å høre dette stykket "live" med ØGM:

  • Hedmark- og Opplandsmesterkapet for Janitsjar i Teatersalen i Brumunddal, søndag 6. mars. Vi spiller klokka 13:10, men her blir det mye god musikk fra klokka halv ti til halv seks! Tar du først turen, må du gjerne prøve å få med deg f.eks. naboene våre fra Fåberg kl. 11:05 og Follebu/Vestre Gausdal kl. 16:15!

  • Åpen øving og generalprøve på Gausdal Kulturhus tirsdag 8. mars. Denne kvelden får du en unik mulighet til å overvære arbeidet med siste finpuss, i tillegg til å høre to fulle gjennomkjøringer av symfonien vår. Vi øver fra kl. 19:00, med kaffepause fra kl. 20:30. Jon Kristian planlegger gjennomkjøringer ca. klokka 19:30 og 21:00, men det kan nok bli noen minutter fra eller til. Du er velkommen til kaffe, til å høre på øvinga, eller for å nyte det ferdige produktet. Det er gratis inngang, men ta gjerne med noen tiere til kaffebøssa. Om du ikke får til å dra til Brumunddal eller Trondheim, vil vi veldig gjerne at du tar turen denne tirsdagskvelden! For, ærlig talt: hvor ofte kan du høre en symfoni (riktignok en kort en) på Gausdal Kulturhus? Og hvorfor ikke ta med iPad e.l., laste ned partituret fra komponistens hjemmeside (det er sperret for utskrift pga. copyright) og følge ordentlig med på arbeidet til maestro Solberg?

  • NM-konsert i Trondheim: Olavshallen, Lille sal fredag 11. mars kl. 18:39. Om du ikke kan dra dit: Husk at TV2 Sumo overfører hele NM direkte. Bla deg fram til 4. divisjon i menyen, og følg med!

bottom of page