top of page

Dirigent Jon Kristian Solberg

 

Fra og med sesongen 2015/2016 er det vår egen Jon Kristian Solberg (født 1987) som er ØGMs faste dirigent. Han er fullblods østring, som startet med musikk i Østre Gausdal Skolekorps og tidlig ble med ØGM – i likhet med "hele" slekta si. Vi har alltid visst at han har både talent, pågangsmot og en helt unik glød for musikken. Vi er derfor ikke overrasket – men selvfølgelig VELDIG stolte og glade – for at han nå har fullført Norges høyeste musikkutannelse med glans: mastergrad i utøvende tubaspill fra Norges Musikkhøyskole (hvor mange sånne fins det egentlig i landet?). Han jobber nå som freelancemusiker og dirigent med base i Oslo, og vi er kjempeglade for at han finner tid til å jobbe med oss.

 

Som freelancetubaist har han vært innom nær sagt alle profesjonelle korps og orkestre
i Norge, og skaffer seg tilgang til det beste fra "alle" notearkiver, komponister og arrangører han kommer borti. Og han har selv spilt denne musikken under noen av verdens beste korpsdirigenter i bl.a. forsvarskorpsene våre. Dette videreformidler han på en glimrende (men knallhard) måte hver torsdagskveld til oss som ble igjen i hjembygda.

 

Jon Kristian har tidligere vært instruktør eller dirigent for bl.a.  Raufoss Skolekorps, Fredheim Skolekorps, Reinsvoll Skolekorps, Kolbu Skolekorps, Øyer Musikkforening, Tretten Musikkforening, Tretten Skolekorps og Bøler og Nøklevann Skolekorps.

 

Et lite sidesprang som illustrerer hva slags kar vi har med å gjøre: Kontrakten med ØGM ble skrevet våren 2015, men allerede før han hadde begynt, kom det en beskjed vi møtte med blandete følelser: «Det er lyst ut fast jobb på tuba i Kringkastingsorkesteret, og jeg vil bare informere om at jeg skal prøvespille». For å gjøre en lang historie kort: Over 60 tubaister fra hele verden møtte til prøvespill. Og heldigvis for oss: Han er fortsatt tilgjengelig for å dirigere oss, men han var med i konkurransen fram til aller siste runde.

 

For å illustrere spennvidden i jobben som freelancemusiker, kan vi til slutt nevne at du også kan høre ham på albumet Neste stasjon Grorud med Finn Kalvik og Erik Fosnes Hansen fra 2010, f.eks. her på Spotify. Og kanskje du har sett på TV-serien Helt perfekt 
med Thomas Giertsen? Der hører du også jevnlig tuba'n til Jon Kristian.

bottom of page