


Frakkeste korpset mellom Segalstad Bru og Skei!
(...vel, frakkeste voksenkorpset i hvert fall ...
Denne gjengen er stære frakke døm au! 😃)

Julefest med Gausdal Storband
Tredje dag jul blir det en heidundrende storband-aften på Gausdal kulturhus, i regi av ØGM. Her blir det swingende julelåter fra et storband i toppform! Gausdal Storband består av musikere fra ØGM + noen gode venner. Dørene åpnes kl. 20.00. Aldersgrense 18 år.
Billett kr. 300 (Vipps eller kontant).
OBS: Kun 200 billetter – det må være plass til å danse.
Vil du sikre deg billett, skjer forhåndssalg via
e-post: jankjetil66@gmail.com; tlf.: 95046709
eller lpsveen@gmail.com; tlf.: 41556056
Salg av forfriskninger og snacks.
Velkommen!
Funky fest med Pick Up the Pieces
Fra ca. kl. 22:00
OBS: Dørene stenges presis kl. 22:00!
Bandet Pick Up the Pieces lover skikkelig trøkk som avslutning på kvelden. De spiller hel-amerikansk soul, funk, blues og rock med full blåserrekke: fra intrikat soul/funk av Tower of Power og Stevie Wonder til rå blues av f.eks. Gary Moore. Var du på Saloon 7null4 den 5. september og hørte "Tony and the Horny Horns", vet du hva du kan forvente: Det er stort sett samme band og samme musikkstil, nå med Irene Kleiven Fyksen på vokal. Eller hvis du husker "The Blues Brothers tribute band Gausdal" fra noen år tilbake, vil du også ha en god idé.
Bandet består av 11 musikere, hvorav 9 spiller fast i ØGM. Dette bandet er forøvrig ett av flere eksempler på at ØGM bærer navnet sitt med rette: Vi er ikke bare "korpset i Østre", vi er også en forening av amatørmusikere som liker alle typer musikk. Idéen ble lansert av Jan Kjetil som ønsketenkning i kaffepausa på ei korpsøving sist vinter. Den fenget rundt bordet og er nå en realitet. Kom og hør resultatet!


Norske korpsperler
med ØGM og Jon Kristian Solberg
Ca. kl. 19:00–19:30 : 1. avdeling med ØGM
Ca. kl. 20:00–20:30 : 2. avdeling med ØGM
ØGM har vært så heldige å få hjem vår egen Jon Kristian Solberg som dirigent. I oppveksten spilte han og "hele slekta" i ØGM. Han valgte å satse på musikk som yrke, og er nå en "up and coming" klassisk musiker og dirigent med mastergrad i tuba. Vår egen lille "Basse" har blitt stor! Han har spilt med de fleste profesjonelle korps og orkestre i Norge, og har et unikt kontaktnett når det gjelder å finne godt, heilnorsk repertoar: gammelt og nytt, kjent og ukjent. Og ikke minst: Han kjenner oss nesten bedre enn vi kjenner oss selv, og vet hva han kan få til med korpset. Skal du få med
deg én lokal korpskonsert i år, så bør det bli denne!
Kanskje vi også får høre ham traktere én av de mange tubaene sine?
Flere detaljer om programmet for konserten finner du nederst på denne siden.
ØGM m/dirigent Jon Kristian Solberg,
singer/songwriter Ola Børde Reistad
og bandet Pick Up the Pieces
inviterer til en musikkfestival i miniatyr, og trivelig lag!
Musikalsk helaften i høstmørket
på Gausdal kulturhus
den 31.oktober 2015 fra kl. 19:00
Sett av denne kvelden til å kose deg med variert, god musikk fra ØGM og våre gjester!
Vi har satt sammen et program med noe av det beste som rører seg i Gausdals musikkliv akkurat nå. Vår kunnskapsrike konfransier Bjørn Kleiven
binder det hele sammen.


Ung og lovende: Ola Børde Reistad
Ca. kl. 19:30–20:00 og 21:00–21:30
Ola er 17 år, hadde sine første år her i Øverbygda og er i startgropa på en lovende karriere som "singer/songwriter" med norske popballader som spesialitet. Dette er en kar det er verdt å følge med i tida framover. Riktignok bor han nå på Lillehammer, men dette er en gausdøl vi bør være stolte av! Sjekk singelen hans, "Å ska e gjera", på iTunes, så skjønner du hva vi mener.
Ola fikk sin første gitar på 6-årsdagen sin og begynte å synge som 11-åring. Bortsett
fra ett år på musikkskolen i Gausdal er han helt selvlært til nå. Likevel har han hatt oppdrag som f.eks. oppvarming for Jonas Alaska på Lillehammer og opptredener på Amandusfestivalen, Litteraturfestivalen og nå sist på Lillehammer Mataukfestival
3. oktober.
Han drømmer om å leve av musikken, går nå på musikklinja på Gjøvik videregående (slik det for øvrig startet for Jon Kristian også) og opplever at han utvikler seg raskt som musiker. Han er i studio og spiller inn flere norske låter for tiden. Vi får håpe noe av det blir ferdig til konserten. Ola vil servere to avdelinger med en blanding av norske og engelske låter.
Praktisk informasjon
Det blir salg av forfriskninger av alle slag, kaffe og snacks underveis, og det serveres
– som seg hør og bør i Gausdal en mørk høstkveld – god, gammeldags, hjemmelaget KÅL! Dette blir også første mulighet til å prøvesmake bakervarene til de nye driverne på Kulturkaféen.
Med tre så vidt forskjellige sjangere har vi full forståelse for at ikke alle er interessert
i alt. Derfor er det en uhøytydelig ramme med kafébord og åpen bar under hele konserten. Billettsalget er åpent fra 19:00 til 22:00, og du kan komme og gå som du vil. Bare husk: Selv om ikke du er interessert i det som foregår akkurat da, så sitter det andre i salen som kom for å høre nettopp det. Det blir rikelig med pauser mellom innslagene og god tid til å prate, og når dørene stenges kl 22:00 og "Pick Up the Pieces" tar over showet, er det fest!
Men når det er sagt: Om ikke sjangeren er din favoritt, så er jo dette en fin mulighet til å sjekke ut hva som rører seg i bygda. Du KAN bli positivt overrasket!
Billettene koster kr. 200 for voksne og kr. 100 for dere under 18.

Konsertprogram med ØGM
Dette er programmet vi øver på. Rekkefølgen kommer vi tilbake til, og selvfølgelig kan det hende vi ikke får alt presentabelt i tide. Sjekk innom her nærmere konserten for å se de siste endringene.
Klassisk norsk musikk
Bojarenes inntogsmarsj
Dette stykket trenger vel ingen beskrivelse for dere som kjenner korpslitteraturen eller klassisk musikk. Er du ukjent med korps kan vi nevne at dette er kjenningsmelodien for Ønskekonserten på NRK gjennom femti år. Dette verket ble dessuten kåret til verdens beste marsj i en internasjonal avstemning i fjor.
Johannes Hanssen: Valdresmarsj
Trolig norges mest kjente korpsnummer!
Oscar Borg: Generalstabens honnørmarsj
Oscar Borg: Kong Haakon den VIIs honnørmarsj
Johan Halvorsen: Suite Ancienne, 3. sats
Ole Olsen: Svein Uræd-overtyren
Dette er et sammendrag av musikken fra teaterstykket av samme navn fra 1890, arrangert for moderne korpsbesetning av tretling og militærmusiker Bjørn Mellemberg i 1989. Visste du forresten at på den tiden – før både radio, platespillere og MP3-filer – spilte militærkorpsene slike overtyrer utenfor teatret? Dette var kanskje den eneste musikken vanlige folk hørte den uka.
Et lite sitat fra forsvaret.no om komponisten – som et lite apropos til dagens situasjon for forsvarsmusikken:
«I 1887 kom de første forslag om nedleggelse [av forsvarskorpsene]. Den gang ble korpsene reddet av et veto av Kong Oscar II, etter at den legendariske musikkinspektøren, major Ole Olsen, i audiens talte forsvarsmusikkens sak.»
Norsk musikk med moderne vri
Marsj etter Erling Kjøk
Nydelig folketone fra Lom, som ble gjort kjent av gruppa Kvarts. Her i et arrangement av Svein H. Giske.
Trassvisa hennes Tora
En av Alf Prøysens såreste viser, tonesatt av Egil Monn-Iversen og arrangert for korps av Philip Hannevig
Edvard Grieg, arr. Lars Erik Gudim: Halling
Starter som et umiskjennelig Grieg-verk, men det varer ikke lenge før helt andre rytmer overtar.
Egil Monn-Iversen: Der det er vann, er det båter
Fra filmen Operasjon Sjøsprøyt fra 1964. Alle som levde på 70-tallet husker vel lørdagsunderholdningen på NRK med musikk av Egil Monn-Iversen og Kringkastingsorkesteret. Dere vil helt sikkert få samme følelsen som vi får når vi spiller dette stykket: Det er helt merkelig at ikke Erik Bye springer fram fra sceneteppet etterpå!
Lars Erik Gudim: Peer, du lyver - Javel, kaptein!
Som tittelen antyder, er vi tilbake i militærkorpsenes repertoar. En humoristisk vri på de kjente melodiene fra Peer Gynt, arrangert som storband-swing, mambo og cha-cha-cha for å nevne noe.
Helge Sunde: Tusenbeindans
Morsomt, kronglete og intrikat stykke av trombonisten og gjøvikenseren Helge Sunde, som du helt sikkert har sett på underholdningsprogrammer på NRK og i grupper som Chipahua, Horns for Hire, m.m.
Med alle forbehold om endringer. Sjekk innom her senere!
Sjekk våre smaksprøver!
Nedenfor vil vi legge lydklipp fra øvingene etter hvert som stykkene tar form