top of page
ØGM på oppstartsseminar, Fagernes Hotell sep. 2017

 

Har du lyst til å spille i ØGM?

 

ØGM har en stabil og ganske jevn besetning på ca. 35 dyktige og trivelige medlemmer som bor i Gausdal, Lillehammer og Øyer. I tillegg har vi støttespillere som kommer fra Otta i nord til Oslo i sør for å delta på enkeltprosjekter. Men vi har alltid bruk for flere ivrige musikere!

Bor du i Gausdal/Lillehammer-området og spiller (eller har spilt) et instrument: les litt nedenfor.

Virker det fristende: klikk her og ta kontakt!

 

Øvinger

Vi øver på Gausdal Kulturhus (ca. 20 min med bil fra E6 ved Lillehammer).

Øvingene er hver torsdag i skoleåret kl. 19-22, med kaffepause ca. 20:30-21:00. I tillegg har vi som regel to helgeseminarer i året og noen ekstraøvinger før større konserter.

 

Dirigent

Vi har er utmerket dirigent i gausdøl og proff-tubaist Jon Kristian Solberg, som kombinerer glødende musikkinteresse og høy musikkfaglig kompetanse med god innsikt i «amatørmusiker-psykologi» og lun humor. Torsdagskvelden med de tre timene på korpsøving er ukas høydepunkt, og det er Jon Kristians fortjeneste! Vi spiller variert musikk, og med sitt kontaktnett bl.a. i norske og svenske militærkorps og blant kjente og ukjente arrangører skaffer Jon Kristian også rett som det er musikk som aldri før har blitt fremført av norske eller utenlandske amatørkorps.

 

Lokale konserter

Det største løftet i nærmiljøet er vår årlige høstkonsert, og her fremfører vi alltid et program med høy musikalsk kvalitet og vi avslutter med fest/hyggekveld og servering.

I tillegg har vi tradisjon for årlig julekonsert i Østre Gausdal Kirke, ofte en konsert 1.mai samt en lokal konsert som avslutning på sesongen hver vår. I tillegg dukker det gjerne opp 2-3 andre anledninger til å spille for publikum i løpet av året: korpstreff, lokale arrangementer o.l.

 

Konkurranser og opptredener i korpsmiljøet

Vi stiller alltid på NM Janitsjar i Trondheim helga før påske. Vi er for tiden i 4. divisjon. Vi har tatt et bevisst valg på at vi stiller med vårt eget mannskap, uten «bloddoping» i form av innleide studenter eller halvproffe, og tar den plasseringen vi får med det utgangspunktet. Men når det er sagt: vi bruker dette prosjektet som en anledning til å spille «stor» og avansert musikk - ofte musikk som aldri har vært brukt på NM før, og gjerne musikk som spilles både to og tre divisjoner høyere.
Denne musikken krever ofte større besetning og medfører at vi gjerne kontakter våre støttespillere (typisk tidligere medlemmer som har flyttet fra området eller har jobb- eller familiesituasjon som gjør det vanskelig å være fast medlem). Da ønsker vi at de deltar på de fleste torsdagsøvinger mellom nyttår og NM og ett helgeseminar.

 

Andre initiativ

Vi har fra tid til annen prosjektbaserte ensembler og grupper fra korpset vårt som deltar på ulike konserter Vi har hatt bl.a. storband, soul/funk band og diverse treblås- og messingensembler for å nevne noe. 

 

Tidsbruk og økonomi

ØGM har et nøkternt budsjett. Som fast medlem forventes det at du bidrar med ca 2000 i medlemskontingent pr år (kr 1000 for skoleelever) og at du deltar på to til tre dugnader pr år. I tillegg dekker medlemmer og støttespillere buss og overnatting til NM selv (ca 2500 kr.). Et par torsdager i året vil du bli spurt om å ta med kaffe og kaker til kaffepausen, og alle betaler noen tiere til korpskassa for kaffen.

 

De fleste av oss har private instrumenter, men vi kan som regel skaffe hvis du ikke har. Som medlem blir ditt instrument forsikret gjennom NMF og trengs det vedlikehold dekkes det som regel av korpset.

bottom of page